Câştigă premii completând sondaje de opinie online.
Înscrie-te GRATUIT !

   Cauţi un dentist ?


A A A

Lecţia 6

Webhosting Shared

A treia oportunitate este gazduirea partajata, cea în care ai control absolut: cumperi o anumita cantitate de spatiu pe un server web, pe care o împarti în mai multe felii si le vinzi dupa cum doresti. Clientii tai nu vor stii ca ai un cont de reseller si nici nu vor stii de la cine preiei spatiul pe care îl vinzi.
Tu vei deschide conturi pentru clientii tai printr-o interfata WHM, în care le vei stabili spatiul pe care îl au la dispozitie, numarul de domenii, adrese e-mail, baze de date, etc. pe care le pot avea. La randul lor, clientii vor avea o interfata CPanel prin care îsi vor putea administra site-ul. Tu îti vei stabili pachetele de gazduire si preturile lor, tu vei încasa banii, tu vei oferi suport tehnic clientilor tai.

Acest tip de gazduire permite partajarea resurselor unui server web între mai multi reseller-i, acestia împartindu-si costurile. În mod normal, a avea un server web personal înseamna costuri foarte ridicate (energie electrica, administrare, up-grade, etc.), iar majoritatea firmelor mici si mijlocii nu îsi permit asa ceva.

La momentul de fata solutia de gazduire partajata este cea mai folosita, datorita avantajelor incontestabile pe care le ofera. Datorita avantajelor pe care le prezinta, solutiile de gazduire partajata pot fi baza unor afaceri online foarte profitabile. Sunt multi antreprenori online care au pornit cu un cont de reseller entry-level (2-5GB), iar acum castiga sume între sute, mii si chiar zeci de mii de euro lunar.