Câştigă premii completând sondaje de opinie online.
Înscrie-te GRATUIT !

   Cauţi un dentist ?


A A A

Lecţia 19

Licitatiile online

Un alt loc foarte potrivit pentru a-ti promova afacerea este pe site-urile de licitatii online. Aceste site-uri atrag foarte multi vizitatori si, firesc, exista sanse mari de a-ti gasi clienti. Cateva din site-urile de licitatii online din Romania sunt okazii.ro, licitatzii.ro, aukro.ro, etc.

Cu cat sunt mai mari site-urile de licitatii online (ma refer la numarul de membri activi, care au licitatii), cu atat concurenta poate fi mai mare, insa la fel, se aplica regulile de mai devreme: fii creativ, NU copia pur si simplu licitatiile altor membri, respecta termenii si conditiile impuse de site pentru postarea licitatiilor (mai ales cele referitoare la a NU posta date de contact – telefon, adresa email, site web, ID de messenger, etc.). Textul pentru licitatia ta trebuie sa contina cat mai multe detalii despre pachetele de gazduire: spatiul la dispozitie, numarul de adrese email, baze de date, domenii de gazduit, etc. Foloseste cuvinte cheie precum PHP, MySQL, CPanel, WHM, domeniu, domenii, Fantastico, etc., marindu-ti astfel sansele ca cineva care cauta dupa acesti termeni sa-ti vada licitatia.

Poti folosi cu succes metodele de promovare oferite de site-urile de licitatii. Acestea sunt afisarea cu prioritate in categoria respectiva, cu prioritate in pagina index a site-ului, etc. Este adevarat, aceste metode de promovare costa niste bani, insa merita cheltuiala. Gandeste-te: daca pentru afisarea cu prioritate pentru o luna trebuie sa plastesti, sa zicem, 10 euro, iar tu obtii doi clienti care doresc gazduire web de la tine, ti-ai recuperat investitia in promovarea cu prioritate (daca taxezi cu 5 euro pe luna gazduirea, cum discutam in lectiile anterioare). Dupa aceea, orice client pe care il obtii din licitatia respectiva iti aduce profit curat.

Regula generala care guverneaza relatiile pe internet ramane valabila: fii deschis in discutiile cu ceilalti, fii sincer, arata ca esti o persoana in care ceilalti pot avea incredere. Site-ul de licitatii okazii.ro are doua instrumente pentru cresterea increderii pe care o inspiri celorlalti. Primul reprezinta confirmarea datelor personale completate la inregistrarea ca membru; okazii.ro iti trimite, printr-un curier, la adresa indicata in formularul de inregistrare un plic care contine un cod de validare. Introducand codul de validare in contul tau de pe site-ul okazii.ro, dovedesti faptul ca datele tale personale sunt adevarate. Acest serviciu costa numai 4 euro si este chiar pacat sa nu-l folosesti. Aceasta validare iti da dreptul la completarea unei pagini speciale, “Despre mine”, in care poti scrie absolut ce doresti despre tine, despre afacerea ta, despre atu-urile tale, etc. (la fel, respectand regula referitoare la a NU posta date de contact).