Câştigă premii completând sondaje de opinie online.
Înscrie-te GRATUIT !

   Cauţi un dentist ?


A A A

Lecţia 12

Site-ul web - partea a II-a

Indiferent de varianta pe care o alegi pentru realizarea site-ului tau, acorda o atentie mare paginii principale (“landing page”, home, index). Prima impresie conteaza, astfel ca este foarte important sa captezi atentia vizitatorului chiar din momentul in care pagina s-a incarcat in browser. Dupa ce ai atras atentia vizitatorului printr-o paleta de 2 pana la 4 culori ale textului scris si cateva imagini sugestive, trebuie sa-i induci senzatia de confort si incredere printr-un sistem de navigare coerent, bazat pe meniuri organizate logic, casete text in care sa prezinti pe scurt ofertele de gazduire, noutati de pe site, link-uri catre ofertele detaliate, etc.

Este foarte important ca vizitatorul sa poata depista cu usurinta daca oferi suport tehnic, care sunt modalitatile (telefonic, prin email, live chat, FAQ) si in ce consta.

Pagina clasica “Despre noi” ar trebui sa contina cat mai multe informatii din care sa reiasa cine esti si de ce ar face cineva o afacere buna gazduindu-si site-ul la tine. In general, multe firme de gazduire web in care exista un singur angajat pozeaza in companii mari. Nu este tocmai recomandat: unii clientii se simt mai aproape de cineva de nivelul lor, in care sa aiba incredere. In orice caz, sinceritatea este una din cheile succesului.

Un alt aspect care trebuie avut in vedere il reprezinta claritatea exprimarii si corectitudinea gramaticala. Daca nu esti sigur de tine, incearca sa folosesti un corector gramatical sau apeleaza la ajutorul cuiva priceput.

Verifica toate link-urile site-ului tau, cele interioare, cat si cele externe. In cazul in care un link nu duce nicaieri, apare pagina aceea cu “Pagina inexistenta”, iar asta duce cu gandul la amatorism, delasare, neglijenta, etc.

Subiectul despre realizarea unui site web este vast, iar aici am punctat doar o mica parte din cerinte. Exista foarte multe site-uri specializate care dau sfaturi pertinente despre web design. O simpla cautare cu Google iti va oferi nenumarate surse de inspiratie. Pe de alta parte, scopul mea este sa-ti prezint cat mai multe informatii despre specificul afacerii de gazduire web.