Câştigă premii completând sondaje de opinie online.
Înscrie-te GRATUIT !

   Cauţi un dentist ?


A A A

Lecţia 11

Site-ul web - partea I

Pentru a demara acest tip de afacere (ca dealtfel, pentru orice afacere online) ai nevoie de un site web.

Site-ul web este una din cele mai importante parti ale afacerii tale, deoarece este ceea ce vad potentialii clienti. Pentru ca vizitatorii site-ului tau web nu te pot vedea in persoana, ei incearca sa-si dea seama ce fel de persoana esti din analiza felului in care este realizat site-ul. Ca urmare, cu cat site-ul web este de calitate, prezinta usurinta in navigare, are sectiunile consacrate (contact, termeni de utilizare, confidentialitatea datelor personale) bine reprezentate, detaliile despre serviciile oferite sunt prezentate profesional, cu atat sunt mai mari sansele ca vizitatorii sa se transforme in viitori clienti.

Concluzia se impune: incearca sa aloci timp suficient organizarii si realizarii site-ului tau, astfel ca imaginea afacerii tale sa fie profesionala.

Sunt mai multe variantele de realizare a unui site web: daca ai cunostinte oarecari despre HTML, poti incerca sa-l realizezi chiar tu, folosind programe specializate, gratuite sau comerciale.

O alta varianta ar fi sa angajezi un designer de pagini web. Inainte de a incepe, este bine sa te documentezi vis-a-vis de respectivul designer: ce portofoliu are, ce preturi practica (preturi mari nu inseamna, intotdeauna, calitate pe masura, dar nici preturi de dumping nu sunt de luat in considerare), parerea altor beneficiari. Poti cauta un web designer din afara tarii; exista site-uri specializate, “piete” online unde se intalneste cererea si oferta: tu postezi cererea ta (ce vrei sa faci, cum vrei sa fie facut, pretul pe care esti dispus sa-l platesti), iar membrii acelor site-uri verifica cererea ta si iti fac oferte.

O varianta destul de atragatoare este aceea de a folosi asa-numitele “template-uri” – modele de site-uri gata facute. Tu trebuie doar sa introduci continutul specific, eventual schimbi pe ici pe colo aspectul general al site-ului, si cam asta e. Partea mai neplacuta este aceea ca aceste template-uri sunt folosite de multi altii, iar regula de baza in orice afacere este sa fii cat mai altfel decat cei din bransa ta.

O alta varianta este folosirea solutiilor CMS – Content Management System. Exista multe solutii CMS, open source sau comerciale. Fiecare are avantaje si dezavantaje, insa priveste intotdeauna partea buna: daca solutia iti ofera ceea ce tu consideri ca este acceptabil, atunci mergi inainte.