Câştigă premii completând sondaje de opinie online.
Înscrie-te GRATUIT !

   Cauţi un dentist ?


A A A

Lecţia 10

Inceputul

Primul pas pe care ar trebui sa-l faci este sa cauti furnizorul de servicii cel mai potrivit pentru tine. Exista numeroase site-uri web care prezinta clasamente ale celor mai buni furnizori de servicii de gazduire, bazate pe specificatiile tehnice, pe marturiile membrilor acelor site-uri, etc.. Poti cauta cu Google dupa termenii “top 10 web hosting”; cateva din aceste site-uri sunt enumerate mai jos:

http://www.webhosting-top10.com
http://www.top10webhosting.com
http://www.toptenwebhosting.net

Eu folosesc serviciile oferite de Hostgator. Nu are nici un sens sa-ti explic motivele pentru care folosesc serviciile lor – ideea de baza este ca sunt multumit pe deplin.

Dupa ce vei fi comparat ofertele celor mai buni furnizori de servicii de gazduire, va trebui sa iti creezi un cont de reseller pe site-ul furnizorului ales. Contul este creat automat sau va fi acceptat dupa o perioada de cca. 24 de ore (validarea automata sau manuala depinde de furnizorul pe care il alegi).

Primul lucru de care vei avea nevoie va fi un nume de domeniu (de preferat .ro sau .com). Domeniul .ro il poti folosi pentru a oferi gazduire clientilor din Romania, iar un domeniu .com s-ar preta pentru extinderea afacerii pe plan international. De regula, furnizorul de servicii de gazduire iti ofera si posibilitatea inregistrarii unui nume de domeniu direct de pe site-ul lui, domeniu caruia sa-i “atasezi” contul de reseller.

Va trebui sa ai la indemana si o solutie de plata online: card activat pentru plati online, cont Moneybookers sau Paypal, etc. Eu folosesc un card Visa Electron de la Raiffeisen, neactivat pentru standardul 3D Secure. Standardul 3D Secure este (relativ) nou aparut, insa nu foarte multi comercianti au trecut la aceasta solutie, acesta fiind motivul pentru care nu am activat cardul pentru acest standard.

Dupa efectuarea platii, in principiu, vei primi un email de bun-venit, in care ti se vor furniza datele de acces, instructiuni de start, etc. Din acel moment poti crea conturi de gazduire pentru tine sau pentru viitorii clienti.

Crearea conturilor de gazduire se realizeaza destul de usor prin interfata garfica pusa la dispozitie de furnizor. Exista mai multe tipuri de interfete, care sunt specifice solutiilor de gazduire bazate pe server-e Linux sau Windows. Eu iti recomand sa alegi un cont de reseller cu gazduire pe server-e Linux: pe langa stabilitatea server-ului ai avantajul interfetei WHM (WebHostingManager)/CPanel, interfata cea mai populara datorita simplitatii si usurintei in utilizare.

In cazul in care esti nehotarat asupra carui furnizor sa-ti indrepti atentia, intra pe site-ul http://www.hostgator.com/. Nu vei regreta si, in plus, vei avea un ajutor (si) din partea mea, avand in vedere ca lucrez cu ei de ceva timp.