Câştigă premii completând sondaje de opinie online.
Înscrie-te GRATUIT !

   Cauţi un dentist ?


A A A

Lecţia 1

Introducere

Ce este web hosting-ul ?
O definitie fara pretentii ar fi – gazduirea unor fisiere pe un calculator conectat permanent la internet. Fisierele pot fi fotografii, filmulete, pagini web, etc.

De ce dorim sa gazduim fisiere pe un calculator conectat permanent la internet ?
Pentru a fi accesibile oricui are conexiune la internet.
Un calculator conectat permanent la internet este denumit server web: el “serveste” (ofera spre consultare) fisierele pe care le contine, tuturor celor care il acceseaza.
O caracteristica foarte importanta a server-elor web este aceea ca pot gazdui simultan fisiere, inclusiv pagini web, apartinand mai multor persoane, astfel incat gazduirea web devine foarte accesibila ca pret comparativ cu a detine propriul server web, avand in vedere ca toate costurile se impart intre proprietarii fisierelor.

Si acum - ce este un “webhosting reseller” ?
Este exact ceea ce pare a fi: o persoana care cumpara sau inchiriaza resursele (spatiu, banda, etc.) unui server web de la un ISP (Internet Service Provider) si le revinde altora.

De ce ar deveni cineva reseller de webhosting ?
In fiecare zi apar mii si mii de site-uri web: magazine online, cataloage de produse, blog-uri, forumuri, site-uri de nisa (axate pe o tema anume), etc. sunt numai o parte din variantele sub care apar site-urile web. Exista sute de milioane de site-uri, iar acest numar creste continuu. Ei bine, acum urmeaza vestea cea mai buna: toate, dar ABSOLUT toate aceste site-uri trebuie sa fie gazduite de cineva ! Daca nimeni nu gazduieste fisierele acestor site-uri atunci nimeni nu le va putea vedea !

Asa cum te astepti, este o piata foarte mare si, deasemenea, foarte multi care ofera gazduire web. Stai linistit, este loc pentru toata lumea ! Chiar daca pui mana doar pe o fractiune infima din aceasta piata si inseamna foarte mult.
Inceputul multor firme mici care ofera gazduire web este acelasi: cumpara spatiu si banda de la firme mari si revand “felii”.