Câştigă premii completând sondaje de opinie online.
Înscrie-te GRATUIT !

   Cauţi un dentist ?

   Recomandări

A A A

Afaceri online

Sunt acele afaceri care depind într-o (foarte) mare măsură de existenţa internetului.

Ce fel de afaceri se pretează pentru a fi desfăşurate în mediul online ? Ei bine, aproape orice activitate care presupune oferirea de servicii (marketing, realizare site-uri web, găzduire pe internet, publicitate, anunţuri, etc.), vânzari de produse de orice natură sau combinarea serviciilor cu produse fizice.

Afacerile online sunt ca orice alta afacere: te aprovizionezi cu materie prima, o prelucrezi pentru a obtine un produs finit si vinzi produsul (sau serviciul) creat. Contabilizezi cheltuielile si veniturile, iar daca balanta este pozitiva (si nu sunt motive sa nu fie asa), se cheama ca ai o afacere online profitabila !

Simplu, nu ?!
Serios, nu este nimic deosebit sa faci afaceri online in locul afacerilor clasice. Din contra, anumite aspecte sunt mult mai usor de pus in aplicare:

- spatiul comercial poate fi biroul de acasa sau chiar coltul din dormitor unde se afla calculatorul (a-propos, TREBUIE sa ai un computer pentru a intra in afacerile online !). Nu ai nevoie de un spatiu comercial ultracentral, unde chiriile sunt sute sau mii de euro. In acest fel, cheltuiala cu chiria este zero;
- TU iti stabilesti programul de lucru - ai randament intre orele 12 noaptea si 5 dimineata ? Lucrezi atunci. Ai fost angajat ani de zile si te-ai obisnuit cu programul 7-15 sau 8-16 ? La fel, nu este nici o problema;
- promovarea afacerii tale online o realizezi si online, si offline;
- afacerea ta functioneaza 24 de ore pe zi !
- clientii tai pot fi (depinde de tipul afacerii) de oriunde din lume ! Iar daca punem la socoteala faptul ca sunt peste un miliard de internauti, putem spune ca poti avea un numar (aproape) nelimitat de clienti.

Sa mai enumar ? Scopul articolului nu este sa te convinga, ci doar sa-ti deschida mintea.

Un avantaj incontestabil al afacerilor part-time online este că pot ajuta o afacere part-time offline să se extindă ! Este adevărat: în cazul unei afaceri part-time ca distribuitor al unor, să zicem, produse cosmetice, aceasta se poate extinde foarte uşor pe internet, prin realizarea unui site de comerţ electronic - prezinţi produsele, iar vizitatorii site-ului au posibilitatea de a-şi comanda produsele printr-un sistem de shopping cart.